Peren met chocolade en hazelnoten

Wat een geweldige combinatie, deze peren met chocolade en hazelnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de peren en snij het topje er af om een deksel te vormen.
Hol de peren uit met een appelboor en besprenkel ze met het citroensap.
Rooster de hazelnoten in een droge braadpan. Laat afkoelen, wrijf er de bruine velletjes af en hak grof.
Hak de chocolade fijn en meng met de hazelnoten. Vul vervolgens de peren op met dit mengsel.
Schik de peren in een ovenschaal.
Verdeel er de boter in blokjes over, besprenkel met het rietsuiker en overgiet met de wijn.

Dek af en zet 20 minuten in de oven.

Werk naar wens af met karamel.


Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 peren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 gram gedopte hazelnoten
  • 50 gram pure chocolade
  • 20 gram boter
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 deciliter wijn
  • karamel voor de afwerking