Italiaanse chocolade taart

Verwarm de over voor op 200 graden.
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.
Voeg er vervolgens twee eetlepels water bij.
Scheid de eieren, mix het eigeel met de suiker tot een romig geheel en voeg deze toe aan de gesmolten chocolade.
Klop het eiwit stijf en laat deze even staan.
Smelt dan de boter in een pannetje en meng deze met het amandelmeel, de bloem en het gist.
Voeg vervolgens het chocolademengsel samen met het botermengsel en schep voorzichtig het opgeklopte eiwit erdoorheen.
Vet een taartvorm in en giet het mengsel in de vorm.
Bak de taart een half uur in de voorverwarmde oven op 200 graden.


Ingrediënten

  • 250 gram pure en melk-chocolade
  • 200 gram suiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 250 gram roomboter
  • 6 eieren: 6 eigeel en 3 eiwit gesplitst
  • 2 gram gist
  • 2 afgestreken lepels bloem