Menu

Banaan chocolade loempia's

  • Ontdooi de loempia-vellen
  • Pureer de aardbeien en voeg vanillesuiker naar smaak toe
  • Verhit flink wat zonnebloemolie in een ruime pan
  • Snij de bananen in dunne lange partjes en breek de chocolade in stukjes
  • Pak een loempia-vel en leg het vel met een punt naar je toe.
  • Leg een stukje van de punt vandaan de banaan en chocolade in een horizontale lijn.
  • Rol de loempia strak op door de punt over de banaan te vouwen, de zijkanten naar binnen te vouwen en hem verder op te rollen.
  • Bestrijk de uiteinden met wat eigeel, zodat het goed aan elkaar blijft plakken.
  • Maak zo alle loempia's.
  • Frituur de loempia's goudbruin in de hete olie (de olie is heet genoeg als een stukje brood naar boven komen drijven) en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de bananen chocolade loempia's met de aardbeiensaus met een bolletje ijs.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 bananen
  • 8 loempia vellen
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 doosje aardbeien
  • 1 ei
  • vanille ijs
  • vanille suiker
  • zonnebloemolie