Chocolade aardbeien rol
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Vet een cakevorm van 33 x 23 cm in en bedek het met bakpapier.
- Doe de eieren en het suiker in een vuurvaste schaal en verwarm au bain marie.
- Klop de ingredienten tot er een licht en romig geheel ontstaat.
- Neem de schaal van het vuur en klop totdat het mengsel is afgekoeld.
- Schep het meel voorzichtig door het megsel en schep vervolgens de bloem, cacaopoeder en 1 eetlepel heet water door de ingredienten.
- Giet het beslag in de bakvorm en strijk het oppervlak met de achterkant van de lepel glad.
- Bak 10-12 minuten, todat de cake gerezen en stevig is.
- Draai de cake om op een vel bakpapier, snijd de hoeken van het deeg af met een scherp mes, en rol deeg op met het papier aan de binnenkant.
- Leg de cake met de naad naar beneden op een rooster en laat het 30 minuten afkoelen. Rol het deeg vervolgens voorzichtig terug en gooi het papier weg.
- Meng de yoghurt en de roomkaas door elkaar en verdeel dit gelijkmatig over de cake. Verdeel er de aardbeien over en rol de cake op.
- Bestrooi de chocolade aardbeienrol met cacaopoeder en poedersuiker.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gram aardbeien
- 15 gram cacao poeder
- 2 theelepels cacaopoeder voor de garnering
- 3 eieren
- 50 gram gezeefde bloem
- 125 gram poedersuiker
- 100 gram roomkaas
- 4 peren
- 50 gram volkorenmeel
- 125 gram yoghurt
- zonnebloemolie om in te vetten