Chocolade beukenoot koekjes
- Rooster de beukenootjes gedurende 10 minuten in een droge pan met anti-aanbaklaag (op niet te hoog vuur, ze moeten geroosterd worden, niet verbranden).
- Na het roosteren hak je de beukenootjes in kleinere stukjes; hak en breek de chocolade ook in stukjes.
- Verhit de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Meng de bloem, havermout, het cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en het zout in een kom.
- Voeg de vanullesuiker, boter en ei toe en meng dit geheel door elkaar.
- Als het deeg te droog is kun je eventueel nog een ei toevoegen.
- Voeg nu de chocolade en de beukenootjes toe en kneed dit kort door, anders smelt de chocolade.
- Verdeel het deeg in porties van 25 gram.
- Met dit recept heb je ongeveer 1250 gram deeg, waar je 50 koekjes van kunt maken.
- Maak hier balletjes van en druk ze plat, tot ze ongeveer een halve tot een hele centimeter dik zijn.
- Bak ze in 13-14 minuten, tot ze mooi bruin zijn.
- Draai de bakplaat halverwege een keer 180 graden zodat de koekjes van alle kanten even bruin worden.
- Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster en daarna in een koekjestrommel of luchtdichte bak.
- Zo blijven ze zeker een week lekker en krokant.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram bloem
- 200 gram havermout
- 200 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 100 gram pure chocolade
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram gepelde beukenootjes
- 0,75 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel bak soda
- 0,25 theelepel zout
- 1 of 2 eieren
- 1 zakje vanille suiker
- 2 eetlepels cacaopoeder