Chocolade diepvries koekjes
- Mix de boter en suiker totdat er een crême-achtige massa is ontstaan.
- Voeg het vanille extract en eigeel toe en mix kort.
- Zeef het bloem en cacao poeder over het mengsel.
- Mix totdat er een glad deeg is ontstaan.
- Voeg vervolgens de stukjes chocolade toe.
- Strooi wat bloem over je handen en draai balletjes ter grootte van een golfbal van het deeg.
- Druk ieder balletje plat in de palm van je hand, zodat het de vorm van een koekje krijgt.
- Plaats de koekjes op een platte schaal en bedek met huishoudfolie.
- Zet in de diepvriezer en laat een uur lang hard worden.
- Verwijder de folie en doe de koekjes in een diepvries zakje of bakje.
- Ze zijn nu tot twee maanden in de diepvriezer te bewaren.
- Als je een paar koekjes wilt bakken verhit je de oven voor op 200 graden.
- Plaats de koekjes op een ingevette bakplaat en bak ze 15 minuten voor.
- Besprenkel ze met de geraspte chocolade en laat even afkoelen voor je ze opeet.
- (Wil je ze bakken zonder dat ze ingevroren zijn? Verkort dan de baktijd met 2 minuten).
Ingrediënten voor 6 personen
- 125 gram zachte boter
- 100 gram basterd suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eigeel
- 125 gram bloem
- 15 gram cacao poeder
- 75 gram melk chocolade (in kleine stukjes)
- 1 theelepel geraspte chocolade