Bitterkoekjes mousse met warme kersen
- Voeg de suiker en 100 mililiter melk toe aan de stukjes bitterkoek.
- Verwarm dit ongeveer 5 minuten tegen de kook aan en laat daarne het mengsel afkoelen.
- Klop intussen de rest van de melk en het gelatinepoeder tot een luchtig geheel.
- Roer het bitterkoekjesmengsel en de stijf geklopte slagroom erdoor.
- Laat de mousse in de koelkast ruim een uur opstijven.
- Verwarm de kersen voor het opdienen met het vocht, de Grand Marnier en een snufje kruidnagelpoeder.
- Maak het aardappelmeel met 1 eetlepel water aan en roer dit door de kersen.
- Laat de saus ongeveer 1 minuut zachtjes koken.
- Verdeel de mousse over 4 borden en schep de kersensaus ernaast.
- Garneer de bitterkoekjes mousse met warme kersen met de chocoladesticks.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 bitterkoekjes (in stukjes)
- 200 milliliter volle melk
- 3 eetlepels suiker
- 1 zakje gelatine poeder
- 125 milliliter slagroom
- 1 potje kersen zonder pit
- 2 eetlepels Grand Marnier
- snufje kruidnagelpoeder
- 1 eetlepel aardappelmeel
- 8 chocolade sticks