Menu

Chocolade muffins met kokos

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en stop 6 muffin-papiertjes in een muffinvorm.
  • Meng alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, bakzout, chocolade, suiker, kokos) door elkaar.
  • Stop alle natte ingrediënten bij elkaar in een kom of keukenmachine en klop deze tot een luchtig mengsel.
  • Meng de droge door de natte ingrediënten, zo kort mogelijk, tot alles gemengd is.
  • Schep vervolgens het mengsel in de vormpjes.
  • Bak 20 minuten in de oven, of tot een cocktailprikker of caketester er schoon uit komt.
  • Voila: de chocolade muffins met kokos zijn klaar!

Ingrediënten voor 6 personen

  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 45 mililiter (rijst) olie
  • 125 mililiter Griekse yoghurt
  • 50 gram pure chocolade (in stukjes)
  • 4 eetlepels fijn geraspte kokos
  • 80 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje vanille extract
  • snufje bakzout
  • 1 ei