Amandel laagjes taart
- Splits 4 eieren en klop de eiwitten stijf.
- Mix de boter met de suiker en klop één voor één de twee overgebleven eieren en de dooiers erdoor.
- Voeg de amandelspijs toe.
- Roer de bloem en de maizena erdoor en als laatste voorzichtig de eiwitten.
- Vet een springvorm in en doe er 4 eetlepels beslag in.
- Zet dit ongeveer drie minuten onder een hete grill, tot de bovenkant goudbruin is.
- Schep er nu 4 eetlepels beslag bovenop en spreid dit uit, zet het weer drie minuten onder de grill.
- Herhaal dit proces tot alle beslag op is, doe de grill uit en laat de taart er nog 10 minuten instaan.
- Smelt de chocolade roer de amandelen erdoor en verdeel dit over de bovenkant van de taart.
- Laat de taart 2 uur afkoelen op kamertemperatuur.
Ingrediënten voor 6 personen
- 150 gram boter
- 100 gram maizena
- 200 gram suiker
- 50 gram verkruimelde amandelspijs
- 200 gram gehankte chocolade
- 150 gram gehakte amandelen
- 6 eieren