Chocolade Charlotte taart
- Rasp 50 gram chocolade en leg dit in de koelkast.
- Smelt de chocolade met 2 eetlepels slagroom, klop de eidooiers er één voor één door en laat het mengsel afkoelen.
- Verhit drie eetlepels slagroom en los de gelatine erin op.
- Klop de overgebleven slagroom stijf met de suiker, en klop de eiwitten stijf.
- Meng het chocolade mengsel met de slagroom en de gelatine, en roer voorzichtig de eiwitten erdoor.
- Schep 10 eetlepels hiervan op de bodem van een ronde schaal, en zet de lange vingers erin, rechtop tegen de wand van de schaal, naast elkaar.
- Schep de rest van het mengsel er nu in, en snijd het stukje van de lange vingers af, dat nog boven de vla uitsteekt.
- Koel de taart 4 uur in de koelkast, leg hem op een schaal en garneer met de geraspte chocolade.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram lange vingers
- 250 gram witte chocolade
- 0,25 liter room
- 4 in water geweekte gelatine blaadjes
- 6 eetlepels suiker
- 3 gesplitste eieren