Chocolade chili taart
- Begin een dag van tevoren: Roer de pepers en de olie door elkaar en zet dit op een donkere plaats.
- Kneed de volgende dag de bloem, 100 gram boter, 50 gram suiker, de amandelspijs en een ei goed door elkaar.
- Rol het deeg uit en bekleed er een ronde taartvorm mee.
- Zet de taart 2 uur in de koelkast en bak hem twintig minuten blind op 180 graden.
- Smelt ondertussen de overgebleven boter met de chocolade.
- Splits een ei en voeg de dooier toe aan de overgebleven eieren.
- Klop deze los en roer het chocolademengsel erdoor.
- Zeef de olie met pepers, gooi de pepers weg en roer de olie door de chocola.
- Giet dit in de taart en bak deze nog een kwartier.
- Laat de taart afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker
Ingrediënten voor 8 personen
- 200 gram pure chocolade
- 160 gram bloem
- 200 gram boter
- 30 gram amandelspijs
- 2 gesnipperde rode pepers
- 4 eetlepels olie
- 75 gram suiker
- 5 eieren
- poedersuiker