Menu

Chocolade chili taart

  • Begin een dag van tevoren: Roer de pepers en de olie door elkaar en zet dit op een donkere plaats.
  • Kneed de volgende dag de bloem, 100 gram boter, 50 gram suiker, de amandelspijs en een ei goed door elkaar.
  • Rol het deeg uit en bekleed er een ronde taartvorm mee.
  • Zet de taart 2 uur in de koelkast en bak hem twintig minuten blind op 180 graden.
  • Smelt ondertussen de overgebleven boter met de chocolade.
  • Splits een ei en voeg de dooier toe aan de overgebleven eieren.
  • Klop deze los en roer het chocolademengsel erdoor.
  • Zeef de olie met pepers, gooi de pepers weg en roer de olie door de chocola.
  • Giet dit in de taart en bak deze nog een kwartier.
  • Laat de taart afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker

Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 gram pure chocolade
  • 160 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 30 gram amandelspijs
  • 2 gesnipperde rode pepers
  • 4 eetlepels olie
  • 75 gram suiker
  • 5 eieren
  • poedersuiker