Chocolade frambozen taart
- Meng de bloem met de suiker, de boter, het ei en de cacao.
- Kneed tot een deeg en zet het deeg een half uur in de koelkast.
- Rol het deeg uit en bekleed een ronde taartvorm ermee.
- Bedek het deeg met aluminium folie en vul het met rijst of gedroogde bonen.
- Bak de bodem 15 minuten op 180 graden.
- Neem het folie en de vulling eruit en bak nog 10 minuten.
- Verhit ondertussen 2 deciliter slagroom en los de chocolade erin op; voeg 100 gram frambozensaus toe.
- Giet dit mengsel in de taartbodem, zodra deze is afgekoeld.
- Klop de rest van de slagroom stijf en versier de frambozen taart met de slagroom en de overgebleven frambozensaus.
Ingrediënten voor 8 personen
- 200 gram bloem
- 100 gram zachte boter
- 75 gram suiker
- 1 ei
- 50 gram cacao
- 125 gram frambozen jam
- 200 gram chocolade
- 3 deciliter room