Chocolade meringue taart
- Splits 4 eieren en klop de eiwitten stijf, voeg langzaam de oploskoffie en 75 gram suiker toe.
- Doe de overgebleven eieren en eigelen in een kom, tezamen met de bloem, boter, melk, cacao en resterende suiker en klop dit geduremde 5 minuten.
- Smelt de chocolade (houd wat achter voor garnering) en roer deze door het beslag.
- Verdeel dit beslag over twee ingevette bakvormen en verdeel de meringue erover.
- Bak de taarten 40 minuten op 180 graden en laat ze afkoelen.
- Verdeel het grootste deel van de slagroom over een taart en zet de andere er bovenop.
- Decoreer met de overgebleven room en chocolade de taart.
Ingrediënten voor 8 personen
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram boter
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- 2 eetlepels cacao
- 1 eetlepel oploskoffie
- 0,25 liter stijfgeklopte room
- 6 eieren