Chocolade walnoten taart
Begin met het deeg te maken:
- Maal de walnoten fijn met een keukenmachine.
- Smelt de boter en meng het met de walnoten, bloem en 75 gram van de suiker.
- Bekleed een taartvorm met het walnotendeeg.
- Klop de slagroom en smelt de chocolade.
- Meng 2/5 deel van de chocolade met 2 eetlepels slagroom en verdeel het mengsel over de bodem van de taart.
- Meng daarna de eierdooiers met de rest van de suiker en klop dit drie minuten.
- Meng dan de rest van de gesmolten chocolade met de rest van de slagroom terwijl je het kort verwarmt.
- Giet het eigeelmengsel bij de chocoladeroom en giet het geheel in de taartvorm.
- Bak de taart 50 minuten op 150 graden.
Ingrediënten voor 10 personen
- 200 gram gepelde walnoten
- 75 gram boter
- 150 gram suiker
- 4 eetlepels bloem
- 250 gram chocolade
- 2 deciliter room
- 2 eieren