Chocoladetaart met Baileys
- Smelt 200 gram chocola (3/4 donker en 1/4 melk) met 100 gram boter.
- Klop 3 eidooiers los met 150 gram suiker en een vanillestokje/zakje vanillesuiker.
- Voeg dit aan het chocolademengsel toe.
- Klop het eiwit stijf en meng door het chocolademengsel.
- Voeg 2 lepels tarwebloem toe.
- Bedek de springvorm met bakpapier en doe het beslag erin.
- Zet in een voorverwarmde oven (140 graden) gedurende 40 minuten.
- Als je een kleine oven hebt, herhaal je dit alles nog een keer zodat je twee chocoladetaarten krijgt.
- Meng de mascarpone naar smaak met de baileys en zet dit in de koelkast.
- Zodra de taarten afgekoeld zijn, besmeer je de onderste taart met het mascarpone/ baileys mengsel en plaats je de tweede taart erbovenop.
- Smelt 150 gram chocola (1/3 puur en 2/3 melk) en doe hier een scheutje (ongeklopte) slagroom bij.
- Besmeer de zijkant en de bovenkant van de chocoladetaart hiermee.
- Suggestie; versier de chocoladetaart met paaseitjes, kerstkransjes of andere lekkere dingen.
- De taart is het lekkerst als je hem goed laat afkoelen voordat je hem eet.
Ingrediënten voor 10 personen
- 350 gram pure chocolade
- 200 gram melkchocolade
- 300 gram suiker
- 200 gram roomboter
- 4 eetlepels tarwebloem
- 2 vanillestokjes
- scheut ongeklopte slagroom
- Baileys (naar smaak)
- half bakje masscarpone
- 6 eieren