Italiaanse chocolade taart
- Verwarm de over voor op 200 graden.
- Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.
- Voeg er vervolgens twee eetlepels water bij.
- Scheid de eieren, mix het eigeel met de suiker tot een romig geheel en voeg deze toe aan de gesmolten chocolade.
- Klop het eiwit stijf en laat deze even staan.
- Smelt dan de boter in een pannetje en meng deze met het amandelmeel, de bloem en het gist.
- Voeg vervolgens het chocolademengsel samen met het botermengsel en schep voorzichtig het opgeklopte eiwit erdoorheen.
- Vet een taartvorm in en giet het mengsel in de vorm.
- Bak de taart een half uur in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Ingrediënten
- 250 gram pure en melk-chocolade
- 200 gram suiker
- 100 gram amandelmeel
- 250 gram roomboter
- 6 eieren: 6 eigeel en 3 eiwit gesplitst
- 2 gram gist
- 2 afgestreken lepels bloem