Sachter torte
Deze taart is gemaakt door een banketbakker met de naam Sacher in 1832, voor een Oostenrijkse prins in Wenen. De zoon van deze banketbakker is later Hotel Sacher in Wenen begonnen.
- Klop de eiwitten stijf.
- Klop de boter met de suiker gedurende drie minuten.
- Klop de eidooiers er één voor één door.
- Smelt 200 gram chocolade met 2 eetlepels room en roer dit door het eidooiermengsel.
- Voeg de bloem toe en roer goed door.
- Doe de eiwitten erbij en schep het geheel om.
- Doe het beslag in een ingevette springvorm en bak de taart 50 minuten op 165 graden.
- Laat de taart afkoelen en snijd hem in twee lagen.
- Besmeer de onderste helft met jam en zet de bovenste helft er weer op.
- Smelt de overgebleven chocolade met de rest van de room en bedek de boven- en zijkanten met dit mengsel.
- Garneer met chocolade.
Ingrediënten voor 10 personen
- 120 gram bloem
- 75 gram suiker
- 120 gram zachte boter
- 350 gram gehakte chocolade
- 2 gesplitste eieren
- 1 deciliter room
- 150 gram abrikozen jam
- chocolade ter decoratie