Schwarzwalder kirsch torte
- Klop de eieren met de suiker 5 minuten met een electrische mixer.
- Roer de bloem en de cacao erdoor en als laatste de boter.
- Verdeel het beslag over twee ronde ingevette taartvormen en bak ze 20 minuten op 180 graden.
- Laat ze afkoelen en snijd ze overlangs door. Besprenkel alle vier de delen met kirsch.
- Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
- Verdeel wat room over de eerste laag, leg er een handje kersen op, zet de tweede laag erop enzovoorts tot laatste.
- Verdeel de resterende room over de boven- en zijkanten van de taart, strooi chocolade over de Schwarzwalder kirsch torte en garneer met kersen.
Ingrediënten voor 10 personen
- 75 gram bloem
- 100 gram gesmolten boter
- 125 gram suiker
- 75 gram poedersuiker
- 6 eieren
- 50 gram cacao
- 3 deciliter room
- 1 pot kersen
- 6 eetlepels kirsch
- 100 gram geraspte chocolade