Banaan chocolade loempia's
- Ontdooi de loempia-vellen
- Pureer de aardbeien en voeg vanillesuiker naar smaak toe
- Verhit flink wat zonnebloemolie in een ruime pan
- Snij de bananen in dunne lange partjes en breek de chocolade in stukjes
- Pak een loempia-vel en leg het vel met een punt naar je toe.
- Leg een stukje van de punt vandaan de banaan en chocolade in een horizontale lijn.
- Rol de loempia strak op door de punt over de banaan te vouwen, de zijkanten naar binnen te vouwen en hem verder op te rollen.
- Bestrijk de uiteinden met wat eigeel, zodat het goed aan elkaar blijft plakken.
- Maak zo alle loempia's.
- Frituur de loempia's goudbruin in de hete olie (de olie is heet genoeg als een stukje brood naar boven komen drijven) en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de bananen chocolade loempia's met de aardbeiensaus met een bolletje ijs.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 bananen
- 8 loempia vellen
- 100 gram pure chocolade
- 1 doosje aardbeien
- 1 ei
- vanille ijs
- vanille suiker
- zonnebloemolie