Menu

Chocolade aardbeien rol

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Vet een cakevorm van 33 x 23 cm in en bedek het met bakpapier.
  • Doe de eieren en het suiker in een vuurvaste schaal en verwarm au bain marie.
  • Klop de ingredienten tot er een licht en romig geheel ontstaat.
  • Neem de schaal van het vuur en klop totdat het mengsel is afgekoeld.
  • Schep het meel voorzichtig door het megsel en schep vervolgens de bloem, cacaopoeder en 1 eetlepel heet water door de ingredienten.
  • Giet het beslag in de bakvorm en strijk het oppervlak met de achterkant van de lepel glad.
  • Bak 10-12 minuten, todat de cake gerezen en stevig is.
  • Draai de cake om op een vel bakpapier, snijd de hoeken van het deeg af met een scherp mes, en rol deeg op met het papier aan de binnenkant.
  • Leg de cake met de naad naar beneden op een rooster en laat het 30 minuten afkoelen. Rol het deeg vervolgens voorzichtig terug en gooi het papier weg.
  • Meng de yoghurt en de roomkaas door elkaar en verdeel dit gelijkmatig over de cake. Verdeel er de aardbeien over en rol de cake op.
  • Bestrooi de chocolade aardbeienrol met cacaopoeder en poedersuiker.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gram aardbeien
  • 15 gram cacao poeder
  • 2 theelepels cacaopoeder voor de garnering
  • 3 eieren
  • 50 gram gezeefde bloem
  • 125 gram poedersuiker
  • 100 gram roomkaas
  • 4 peren
  • 50 gram volkorenmeel
  • 125 gram yoghurt
  • zonnebloemolie om in te vetten