Menu

Peren met chocolade en hazelnoten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Schil de peren en snij het topje er af om een deksel te vormen.
  • Hol de peren uit met een appelboor en besprenkel ze met het citroensap.
  • Rooster de hazelnoten in een droge braadpan. Laat afkoelen, wrijf er de bruine velletjes af en hak grof.
  • Hak de chocolade fijn en meng met de hazelnoten. Vul vervolgens de peren op met dit mengsel.
  • Schik de peren in een ovenschaal.
  • Verdeel er de boter in blokjes over, besprenkel met het rietsuiker en overgiet met de wijn.
  • Dek af en zet 20 minuten in de oven.
  • Werk naar wens af met karamel.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 peren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 gram gedopte hazelnoten
  • 50 gram pure chocolade
  • 20 gram boter
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 deciliter wijn
  • karamel voor de afwerking