Menu

Chocolade diepvries koekjes

  • Mix de boter en suiker totdat er een crême-achtige massa is ontstaan.
  • Voeg het vanille extract en eigeel toe en mix kort.
  • Zeef het bloem en cacao poeder over het mengsel.
  • Mix totdat er een glad deeg is ontstaan.
  • Voeg vervolgens de stukjes chocolade toe.
  • Strooi wat bloem over je handen en draai balletjes ter grootte van een golfbal van het deeg.
  • Druk ieder balletje plat in de palm van je hand, zodat het de vorm van een koekje krijgt.
  • Plaats de koekjes op een platte schaal en bedek met huishoudfolie.
  • Zet in de diepvriezer en laat een uur lang hard worden.
  • Verwijder de folie en doe de koekjes in een diepvries zakje of bakje.
  • Ze zijn nu tot twee maanden in de diepvriezer te bewaren.
  • Als je een paar koekjes wilt bakken verhit je de oven voor op 200 graden.
  • Plaats de koekjes op een ingevette bakplaat en bak ze 15 minuten voor.
  • Besprenkel ze met de geraspte chocolade en laat even afkoelen voor je ze opeet.
  • (Wil je ze bakken zonder dat ze ingevroren zijn? Verkort dan de baktijd met 2 minuten).

Ingrediënten voor 6 personen

  • 125 gram zachte boter
  • 100 gram basterd suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eigeel
  • 125 gram bloem
  • 15 gram cacao poeder
  • 75 gram melk chocolade (in kleine stukjes)
  • 1 theelepel geraspte chocolade