Cappuccino chocolade mousse
- Hak 6 koekjes grof en rasp 1/5 deel van 1 chocoladereep fijn.
- Breek de rest van de chocolade in kleine stukjes.
- Doe de chocoladestukjes en de melk in een hittebestendige kom.
- Zet de kom op een pan heet water (au bain marie) en verwarm het mengsel al roerend op een laag vuur tot de chocolade gesmolten is.
- Neem de kom van de pan en laat het tot een dikke vloeibare massa afkoelen.
- Klop de slagroom met de cappuccino en de suiker stijf.
- Spatel de cappuccino room door de chocolade.
- Schep de fijngehakte amaretto koekjes erdoor.
- Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat het minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
- Garneer de mousse met de 4 overgebleven hele amaretto koekjes en geraspte chocolade voor een heerlijke cappuccino chocolade mousse.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 repen van 75 gram pure chocolade
- 10 Amaretto koekjes
- 1,5 deciliter halfvolle melk
- 2 deciliter slagroom
- 1 zakje (Nescafe) cappucino
- 40 gram fijne tafel suiker