Menu

Cappuccino chocolade mousse

  • Hak 6 koekjes grof en rasp 1/5 deel van 1 chocoladereep fijn.
  • Breek de rest van de chocolade in kleine stukjes.
  • Doe de chocoladestukjes en de melk in een hittebestendige kom.
  • Zet de kom op een pan heet water (au bain marie) en verwarm het mengsel al roerend op een laag vuur tot de chocolade gesmolten is.
  • Neem de kom van de pan en laat het tot een dikke vloeibare massa afkoelen.
  • Klop de slagroom met de cappuccino en de suiker stijf.
  • Spatel de cappuccino room door de chocolade.
  • Schep de fijngehakte amaretto koekjes erdoor.
  • Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat het minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
  • Garneer de mousse met de 4 overgebleven hele amaretto koekjes en geraspte chocolade voor een heerlijke cappuccino chocolade mousse.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 repen van 75 gram pure chocolade
  • 10 Amaretto koekjes
  • 1,5 deciliter halfvolle melk
  • 2 deciliter slagroom
  • 1 zakje (Nescafe) cappucino
  • 40 gram fijne tafel suiker