Menu

Chocolademousse met mascarpone

  • Breek de chocolade boven een hittebestendige kom in stukjes en zet de kom in een pan met zacht kokend water.
  • Roer de chocolade tot een egale massa en laat de saus afkoelen tot lauwwarm.
  • Klop met een handmixer de room met de suiker tot zachte pieken en klop daarna de mascarpone erdoor.
  • Spatel een kwart van het roommengsel door de chocolade, en voeg vervolgens de rest en de likeur toe.
  • Schep de mousse in een grote schaal of verdeel de mousse over coupjes of bakjes.
  • Laat de mousse ten minste 2 uur in de koelkast koelen.
  • Bewaar het nooit langer dan 24 uur!
  • Garneer de chocolademousse met mascarpone met de chocoladestaafjes, rolletjes of geraspte chocolade en frambozen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 180 gram pure chocolade
  • 2,5 deciliter slagroom
  • 60 gram fijne tafelsuiker
  • 250 milliliter mascarpone
  • 2 eetlepels koffie likeur
  • geraspte chocolade