Chocolademousse met mascarpone
- Breek de chocolade boven een hittebestendige kom in stukjes en zet de kom in een pan met zacht kokend water.
- Roer de chocolade tot een egale massa en laat de saus afkoelen tot lauwwarm.
- Klop met een handmixer de room met de suiker tot zachte pieken en klop daarna de mascarpone erdoor.
- Spatel een kwart van het roommengsel door de chocolade, en voeg vervolgens de rest en de likeur toe.
- Schep de mousse in een grote schaal of verdeel de mousse over coupjes of bakjes.
- Laat de mousse ten minste 2 uur in de koelkast koelen.
- Bewaar het nooit langer dan 24 uur!
- Garneer de chocolademousse met mascarpone met de chocoladestaafjes, rolletjes of geraspte chocolade en frambozen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 180 gram pure chocolade
- 2,5 deciliter slagroom
- 60 gram fijne tafelsuiker
- 250 milliliter mascarpone
- 2 eetlepels koffie likeur
- geraspte chocolade