Chocolademousse met rum
- Doe de stukjes chocolade met 3 eetlepels van de slagroom in een pannetje.
- Laat de chocolade onder voortdurend roeren op heel laag vuur smelten.
- Neem het pannetje van het vuur af en laat de gesmolten chocolade wat afkoelen.
- Sla de rest van de slagroom stijf.
- Roer de stijfgeslagen slagroom met kleine beetjes tegelijk door het chocolademengsel.
- Splits het ei en sla het eiwit stijf en schep het voorzichtig door het chocolademengsel.
- Roer de rum en de vanille-essence door het mengsel.
- Verdeel de mousse over de schaaltjes.
- Laat de mousse in de koelkast opstijven en goed koud worden.
- Garneer de chocolademousse met rum voor het serveren met een paar gehalveerde amandelen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 25 gram amandel
- 175 gram chocolade
- 1 eiwit
- 3 gram rum
- 3,5 deciliter slagroom
- 0,5 theelepel vanille essence