Menu

Abrikozen chocolade taart

  • Kook de abrikozen 20 minuten en pureer ze.
  • Mix 4 eieren met het meel, de amandelspijs en de suiker en giet dit mengsel in een ingevette taartvorm;
  • bak de taart 40 minuten op 175 graden en laat hem afkoelen.
  • Snijd hem overlangs door.
  • Verdeel de abrikozenpuree over de onderste helft en zet de bovenste helft erop.
  • Smelt de chocolade met de room in de magnetron.
  • Splits de overgebleven eieren en doe de dooiers bij het chocolademengsel.
  • Laat dit afkoelen en smeer het over de boven- en zijkanten van de taart.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram suiker
  • 100 gram verkruimelde amandelspijs
  • 100 gram gedroogde en geweekte abrikozen
  • 100 gram chocolade
  • 2 deciliter room
  • 6 eieren