Menu

Amandel laagjes taart

  • Splits 4 eieren en klop de eiwitten stijf.
  • Mix de boter met de suiker en klop één voor één de twee overgebleven eieren en de dooiers erdoor.
  • Voeg de amandelspijs toe.
  • Roer de bloem en de maizena erdoor en als laatste voorzichtig de eiwitten.
  • Vet een springvorm in en doe er 4 eetlepels beslag in.
  • Zet dit ongeveer drie minuten onder een hete grill, tot de bovenkant goudbruin is.
  • Schep er nu 4 eetlepels beslag bovenop en spreid dit uit, zet het weer drie minuten onder de grill.
  • Herhaal dit proces tot alle beslag op is, doe de grill uit en laat de taart er nog 10 minuten instaan.
  • Smelt de chocolade roer de amandelen erdoor en verdeel dit over de bovenkant van de taart.
  • Laat de taart 2 uur afkoelen op kamertemperatuur.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 gram boter
  • 100 gram maizena
  • 200 gram suiker
  • 50 gram verkruimelde amandelspijs
  • 200 gram gehankte chocolade
  • 150 gram gehakte amandelen
  • 6 eieren