Menu

Chocolade meringue taart

  • Splits 4 eieren en klop de eiwitten stijf, voeg langzaam de oploskoffie en 75 gram suiker toe.
  • Doe de overgebleven eieren en eigelen in een kom, tezamen met de bloem, boter, melk, cacao en resterende suiker en klop dit geduremde 5 minuten.
  • Smelt de chocolade (houd wat achter voor garnering) en roer deze door het beslag.
  • Verdeel dit beslag over twee ingevette bakvormen en verdeel de meringue erover.
  • Bak de taarten 40 minuten op 180 graden en laat ze afkoelen.
  • Verdeel het grootste deel van de slagroom over een taart en zet de andere er bovenop.
  • Decoreer met de overgebleven room en chocolade de taart.

Ingrediënten voor 8 personen

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 0,25 liter stijfgeklopte room
  • 6 eieren