Griekse chocolade taart
- Kneed de bloem, cacao, boter en de helft van de suiker goed door elkaar.
- Rol het deeg uit en bekleed er een ronde ingevette taartvorm mee. Leg een stuk bakpapier erover en vul dit met ongekookte rijst of droge bonen.
- Bak de taart 10 minuten op 180 graden, haal de vulling en het papier eruit en bak nog een kwartier.
- Laat de taart afkoelen. Smelt de chocolade met de helft van de melk.
- Breng de rest van de melk aan de kook, neem van het vuur en los de gelatine erin op; voeg dit aan de chocolade toe.
- Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers 5 minuten met de overgebleven suiker.
- Roer het chocolademengsel erdoor, de yoghurt en de eiwitten en giet dit in de taartbodem. Laat de taart drie uur in de koelkast opstijven.
- Smelt de pure chocolade, en maak daarmee versiering op de bovenkant van de Griekse chocolade taart.
Ingrediënten voor 10 personen
- 150 gram bloem
- 2 eetlepels cacao
- 100 gram (gesmolten) boter
- 8 eetlepels suiker
- 150 gram witte chocolade
- 2 deciliter Griekse yoghurt
- 1 deciliter melk
- 3 blaadjes geweekte gelatine
- 50 gram pure chocolade
- 2 gesplitste eieren