Menu

Griekse chocolade taart

  • Kneed de bloem, cacao, boter en de helft van de suiker goed door elkaar.
  • Rol het deeg uit en bekleed er een ronde ingevette taartvorm mee. Leg een stuk bakpapier erover en vul dit met ongekookte rijst of droge bonen.
  • Bak de taart 10 minuten op 180 graden, haal de vulling en het papier eruit en bak nog een kwartier.
  • Laat de taart afkoelen. Smelt de chocolade met de helft van de melk.
  • Breng de rest van de melk aan de kook, neem van het vuur en los de gelatine erin op; voeg dit aan de chocolade toe.
  • Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers 5 minuten met de overgebleven suiker.
  • Roer het chocolademengsel erdoor, de yoghurt en de eiwitten en giet dit in de taartbodem. Laat de taart drie uur in de koelkast opstijven.
  • Smelt de pure chocolade, en maak daarmee versiering op de bovenkant van de Griekse chocolade taart.

Ingrediënten voor 10 personen

  • 150 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 100 gram (gesmolten) boter
  • 8 eetlepels suiker
  • 150 gram witte chocolade
  • 2 deciliter Griekse yoghurt
  • 1 deciliter melk
  • 3 blaadjes geweekte gelatine
  • 50 gram pure chocolade
  • 2 gesplitste eieren