Menu

Italiaanse chocolade taart

  • Verwarm de over voor op 200 graden.
  • Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.
  • Voeg er vervolgens twee eetlepels water bij.
  • Scheid de eieren, mix het eigeel met de suiker tot een romig geheel en voeg deze toe aan de gesmolten chocolade.
  • Klop het eiwit stijf en laat deze even staan.
  • Smelt dan de boter in een pannetje en meng deze met het amandelmeel, de bloem en het gist.
  • Voeg vervolgens het chocolademengsel samen met het botermengsel en schep voorzichtig het opgeklopte eiwit erdoorheen.
  • Vet een taartvorm in en giet het mengsel in de vorm.
  • Bak de taart een half uur in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Ingrediënten

  • 250 gram pure en melk-chocolade
  • 200 gram suiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 250 gram roomboter
  • 6 eieren: 6 eigeel en 3 eiwit gesplitst
  • 2 gram gist
  • 2 afgestreken lepels bloem