Menu

Walnoten abrikozen chocolade taart

  • Klop de boter romig met de suiker.
  • Smelt de helft van de chocolade en roer dit erdoor.
  • Roer vervolgens de bloem, de walnoten en de abrikozen erdoor.
  • Klop de eiwitten stijf en vouw die voorzichtig door het beslag.
  • Giet dit beslag in een ingevette taartvorm en bak de taart 45 minuten op 170 graden.
  • Laat hem afkoelen en snijd hem overlangs doormidden.
  • Smeer de jam ertussen en zet de bovenkant erop.
  • Smelt de overgebleven chocola met de olie en giet dit over de taart.

Ingrediënten voor 10 personen

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 300 gram chocolade
  • 100 gram walnoten
  • 150 gram fijngesneden gedroogde abrikozen
  • 150 gram abrikozen jam
  • 4 eieren